OKULUMUZ TARİHÇESİ

OKULUN TARİHÇESİ

Zübeyde Hanım Anaokulu,2001 yılında Halit Dağlı İlköğretim Okulu bahçesinde tek kat olarak yapılarak daha sonra ihate duvarı ile ayrılmıştır.

Okulumuzda bir müdür odası, bir müdür yardımcısı odası, bir memur odası, bir depo, birçok amaçlı salon, dört etkinlik odası, bir mutfak, bir yemekhane, altı öğrenci ve bir personel WC bulunmaktadır.

2001–2002 eğitim öğretim yılında bir öğretmen, üç usta öğretici,55 öğrenci ile eğitime başlanmış olup 28 öğrenci mezun edilmiştir. Aynı yıl içerisinde okul bahçesi, Tema Vakfı işbirliği ile ağaçlandırılmış, çimlendirilmiş ve çiçeklendirilmiştir. Okul bahçesine kum havuzu yaptırılmıştır.

2002–2003 eğitim öğretim yılında 4 öğretmen,96 öğrenci ile eğitime başlanmış olup,43 öğrenci mezun edilmiştir. Aynı yıl içerisinde okul bahçesine bahçe oyuncakları yaptırıldı. Okulun toprak olan önü, belediye ile işbirliği yapılarak betondandı. Fotokopi makinesi alındı. Eksik olan sınıflara televizyon ve Vcd alındı. Depoya malzeme dolabı yapıldı. Okulun pencere ve kapılarına şebeke demiri yaptırıldı.

2003–2004 eğitim öğretim yılında 5 öğretmen,115 öğrenci ile eğitime başlandı ve 64 öğrenci mezun edildi. Aynı yıl içerisinde okul bahçesine trafik eğitim pisti yapıldı. Her sınıfa bilgisayar alındı. Sınıflardaki halıfleksler değiştirildi. Çok amaçlı salona ses düzeni kuruldu. Çocuklar için okulun giriş bölümlerine vestiyerler yaptırıldı. Yemekhane ve çok amaçlı salona klima takıldı.

2004–2005 eğitim öğretim yılına 4 öğretmen, bir usta öğretici ve 115 öğrenci ile başlandı,47 öğrenci mezun edildi. Aynı yıl içerisinde sınıfların dolap ve masaları değiştirildi, yemekhaneye PVC yer kaplaması döşendi.

2005–2006 eğitim öğretim yılına 2 öğretmen,4 usta öğretici ve 133 öğrenci ile başlandı,52 öğrenci mezun edildi. Aynı yıl Kozan Belediyesi ile işbirliği yapılarak okulun beton olan zeminine parke döşettirildi. Sınıflara kamera takıldı. Mutfakta kullanıla ev tipi fırınlı ocak ve bulaşık makinesi, sanayi tipi olarak değiştirildi. Okulun idari bölümüne PVC yer kaplaması döşettirildi.

2006–2007 eğitim öğretim yılına 2 öğretmen,1 sözleşmeli öğretmen,3 usta öğretici ve 196 öğrenci ile başlandı, Sınıflara ve salona lambir parke döşetildi. Okul boyatıldı. Sınıflara yeni kukla sahneleri yapıldı.

2007–2008 Eğitim öğretim yılına 3 öğretmen,1 sözleşmeli öğretmen, 4 usta öğretici ve 122 öğrenci ile başlandı,115 öğrenci mezun edildi. Eko-okul projesine başvuruldu ve proje ile ilgili geri dönüşüm çalışmaları yapıldı.

2008–2009 Eğitim öğretim yılına 4 öğretmen,6 usta öğretici ve 250 öğrenci ile başlandı.137 öğrenci mezun oldu. Okul bahçesine kamelya yapıldı, okulun giriş bölümü genişletildi, okul kapısının yeri değiştirildi ve yoluna parke döşettirildi. Trafik eğitim pisti yapıldı. Bahçede bulunan oyun parkı yenilendi. TURÇEV ile işbirliği içerisinde yürütülen eko-okul projesi dâhilinde YEŞİL BAYRAK ödülü alındı.

2009–2010 Eğitim öğretim yılına 6 öğretmen, 2 ücretli öğretmen ve 191 öğrenci ile başlandı.98 öğrenci mezun oldu. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen Temiz Okul Projesi dâhilinde “BEYAZ BAYRAK” ödülü alındı.

2010–2011 Eğitim öğretim yılına 5 kadrolu,2 sözleşmeli,1 ücretli öğretmen ve 200 öğrenci ile başlandı.

2011–2012 Eğitim öğretim yılına 8 kadrolu okul öncesi öğretmeni, 1 rehber öğretmen ve 198 öğrenci ile başlamıştır.
       2012-2013 Eğitim öğretim yılında da aynı kadroyla eğitim öğretime hizmet vermektedir.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılına 11 Öğretmen 172 öğrenci ile başlanmıştır.

Okulumuzda halen bir müdür odası, bir müdür yardımcısı odası, bir memur odası,1 depo, dört etkinlik odası, birçok amaçlı salon, bir yemekhane, bir mutfak, altı öğrenci WC,1 personel WC, bahçemizde kum havuzu, kaydırak, salıncak, tahterevalli,okulun yan tarafında trafik eğitim pisti, diğer tarafında ise bitki bahçesi bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda bir müdür, bir müdür yardımcısı, bir memur, bir rehber öğretmeni ve üç hizmetli görev yapmaktadır.